The Old vicarage - Dollhouse life in 1700s in the Old vicarage


lauantai 23. tammikuuta 2010

Pergolan maalausta / Pergola painting

Olen ollut tänään tosi ahkera. Nukkekotikurssilla sain rakennuttua istutuspöydän, neljä pienempää ja yhden ison kukkalaatikon. Kotiin kun pääsin aloin maalaamaan pergolaa ja kurssilla valmistamiani tavaroita. Onneksi minulla on tosi kärsivällinen ja nukkekoteja ymmärtävä mies... Nukkekotikurssin tarkoituksena on tehdä jokin kauppa joten pappilan kattopuutarha saa toimia taimitarhana. /I have been a real hardworking today. Dollhouse course I had built the planting table, and four smaller and one large flower box. When I got home, I began to paint. Fortunately, I have a real patient man who understanding dollhouses ...
No, pergolan lattia sai harmaan laattamaalauksen (laattaruudutus puuttuu), istutuspöytä ja kukkalaatikot saivat pintaansa hiukan tummemman sävyn. Harmaan ajatuksena oli kaunis väriyhdistelmä punasaviruukkujen kanssa. Varsinaisen pergolan osat on maalattu samalla valkoisella kuin kaiteetkin. Lisäsin vielä savupiipun koska alapuolella olevassa huoneessa on takka. Nyt onkin sitten kova työ tehdä näihin kukkalaatikoihin kasveja. / Well, pergola floor was painted gray, the planting table and flower boxes were painting slightly darker grey. The idea was a beautiful gray color combination with red clay pots. The actual pergola parts are painted the same white as the rails. I added yet the chimney because below the room has a fireplace. Now it is then hard work to make these plants flower boxes.

2 kommenttia:

  1. Terve! Olen ihaillut jo useampana iltana tuota lisäsiipirakennusta. Itse omistan samanlaisen nukkekodin kun tuo Vanha Pappila on, mutta se on vaan vaalean mintunvihreä. Haluaisin kysyä ideaa, miten voisin vähän parannella sitä lisäsiipi-osaa, sillä se on hieman tylsänlainen... Tiedossa on, että päällystän koko rakennuksen tiiliverhoilulla, muuta en tiedä.. Mitä muuta siihen voisi tehdä? Nukkekodissani eletään myös 1700-lukua, mutta vaan Italiassa;)

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Heititpäs visaisen kysymyksen. Ideoiden antaminen toisille on kuitenkin aika vaikeaa koska makuja on monenlaisia. Lisäsiipiosa on suhteessa taloon aika matalan näköinen. Itse ratkaisin asian osittaisella pergolalla mutta kaikenlaistahan voi kehitellä. Parhaat vinkit saattaa saada etsimällä netistä kuvia erilaista italialaisista huviloista. Ne saattavat olla suoraan 1700-luvulta tai ainakin niitä on rakennettu vanhojen mallien mukaan pitkän aikaa. Esim. koko katon peittävä pergola esim. kaariaukkoineen ja pylväineen voisi olla aika mahtipontinen. Tai pieni koristeellinen huvimaja katolla...? Tai poistetaan takaa kaide kokonaan ja korotetaan takaseinää reilusti jolloin saadaan suojaisa terassialue.(helpottaisi valokuvaamistakin) Syntyneelle seinälle voisi ripustella sitten mitä mielii.

    VastaaPoista